Afvallen

Iedereen zeg te willen afvallen. Maar wat wil u werkelijk bereiken:
- gewicht kwijt raken?
- betere lichamelijke-conditie?
- centimeter lichaamsomvang kwijt raken?

Daar zit nogal wat verschil in.
Op deze pagina probeer ik het één en ander helder uit te leggen.

Gewicht kwijt raken:

Gewicht kwijt raken door uzelf uit te hongeren door minder te eten, of het eten van pillen en shakes is levensgevaarlijk.
Lichamelijk verzwakt je op alle niveau's en ook geestlijk verzwakt je zeer ernstig omdat je veel te wenig voeding, vitamine en andere noodzakelijke stoffen binnen krijgt. Door het snelle afvallen door de werking van de pillen en shakes zal je bloeddruk omhoog schieten.

Gevolg: Je bent eeder ziek en vermoeid. Als je ziek bent, duurt het veel langer voor je weer gezond ben. Plus dat alles aan en in je lichaam pijn gaat doen.
Maar ook de concentratie en je geduld verdwijnt.
Kortom, je krijgt een kort lontje en bent voor je omgeving niet meer te genieten.

Pillen en shakes om snel gewicht kwijt te raken is ook niet geheel zonder risico.
Van deze pillen (door het snelle verlies van lichaamsgewicht) zal uw bloeddruk gevaarlijk hoog worden. Met een grote kans op o.a. een hersenbloeding als gevolg.
Ook je aderen slippen door deze pillen sneller dicht met als gevolg een grote kans op een hartinfarct, niet meer ver kunnen lopen van de pijn en een herseninfarct.

Door het uithongeren en de pillen valt je in korte tijd wel veel kilo's af. Maar dat zijn hoofdzakelijk spiervezels die verdwijnen.
Ook je hart heeft hieronder zwaar te leiden.

Hierdoor wordt je lichaam steeds zwakker en liggen er allerlei ziekten en aandoeningen op de loer. Als je stopt met dat uithongeren en de pillen komt het gewicht weer snel terug. Maar dan als vet. Het afvallen wordt daardoor steeds moeilijker.
En je wordt er niet mooier op omdat er veel vellen gaan hangen door een te kort aan spierkracht en vitaliteit van de huid. Plus dat het lichaam zowel fysiek als geestelijk zwaar en ernstig verzwakt.

Betere conditie:

Door goed te eten en te drinken en genoeg te bewegen (circa 30 minuten per dag) wordt je lichaam sterker en gezonder. Kilo's kwijt raken hoeft op deze manier niet noodzakelijk te zijn. Sterker nog. Als je gaat sporten kan het zelfs gebeuren dat je gewicht toeneemt. Dat komt omdat vet wordt omgezet in spiermassa. En spierencellen zijn nu eenmaal zwaarder dan vetcellen.
Door genoeg te bewegen en/of te sporten wordt vet verbrand en spieren zwaarder en sterker.
Het lichaam wordt daardoor sterker en gezonder. Maar de lichaamsomvang en de kilo's kan zelfs toenemen.

Bij overgewicht verdwijnen natuurlijk wel te teveel aan kilo's door bewegen, sporten en oefeningen omdat men dan veel "overtollig" vet verbrand.

Centimeters omvang kwijt raken:

In 72 uur lichaamsomvang kwijt raken kan alleen maar op onverantwoorde wijze.

Je ziet het, het aantal kilo's dat je weegt zegt niets over de gezondheid van je lichaam.

Maar je ziet wel:
Een gezond lichaam hebben, vereist DISIPLINE